Continuous Integration och mer

Den 13/10 är det dags att träffas igen. Klockan 17 kommer Lars Brinkhoff och Fredrik Wendt att föredra kring continuous integration och mer.

Lars Brinkhoff visar hur man kan bygga källkoden i ett GitHub-projekt på 15 olika tjänster för kontinuerlig integration som alla är gratis för FOSS. Av dessa är tre för Windows, tre för MacOS X, och tio för Linux.  Han visar också hur man under byggprocessen installerar ett ovanligt byggverktyg, samt hur man i Windows kan få MSBuild att anropa GNU Make.

Lars började sin bana med en VIC-20, och några höjdpunkter sedan dess har varit 68000, C, Emacs, Linux, Lisp, PDP-10, och Forth.

Fredrik Wendt kommer presentera Go.cd, ett verktyg som vill mer än Continuous Integration och har åsikter om hur man kan jobba utan att versionsnumrera sina artefakter – inte jobbar väl du med versionsnumrering?

Fredrik är Professional Scrum Trainer för Scrum.org, men kan ändå programmera på riktigt! Utsågs 2012 av Computer Sweden till en av Sveriges 100 främsta utvecklare. Linux-användare sedan 1996 (SuSE -> Debian -> Ubuntu&Debian) och FSFE-medlem sedan 200X. Njuter på FOSDEM men undviker ölen.

Denna gång byter vi sida av älven och träffas hos Saab på Lindholmspiren 3A, 6:e våning. Som vanligt bjuds på enklare tilltugg och mingel innan de som så önskar går vidare.

Biljetter finns som vanligt kostnadsfritt på eventbrite – först till kvarn gäller!

2 reaktioner till “Continuous Integration och mer”

  1. Tycker att tonen i artikeln är lite märklig. Tex, vad menas med att ”Fredrik är Professional Scrum Trainer för Scrum.org, men kan ändå programmera på riktigt!”, antyder ni att de flesta Scrum Trainers inte kan programmera ”på riktigt”?
    Snälla förklara distinktionen mellan ”riktig-” och ”låtsasprogrammering” – ni menar väl inte at Fredrik sitter vid sitt skrivbord dagarna i ända och gör ”riktiga” hål i ”riktiga” hålkort, eller kandke nån annan elitistisk nonsens illusterart här:
    https://imgs.xkcd.com/comics/real_programmers.png ?

    1. Hej. Tack för din kommentar! Det är Fredrik som skrivit sin egen beskrivning, så jag tror att syftet är att skoja, inte att nedvärdera scrum trainers.

Kommentarer inaktiverade.